Nagy örömünkre ebben az évben az Erzsébet Program keretein belül szerveződött meg a napközis tábor. Az alsó tagozat évfolyamairól kerültek ki a táborlakók, így nem volt biztos, hogy mindenki ismerte egymást. A Puff nevű közösségépítő és ismerkedő játékkal közelebb kerültünk egymáshoz, majd építőkockákból közös játszóteret és tornatermet építettünk. Ezt követően minden gyerek megkapta logós pólóját. A táborozók segítségével megfestettük a tábor logóját. Kézműves foglalkozás keretein belül megismerkedtünk a decoupage technika fortélyaival, virágcserepet és poháralátétet díszítettünk, majd különböző képeket készítettünk magvakból, termésekből. Délutáni sétánk a Maga-Plus Kft. helyi édesség üzemébe vezetett, ahol megnézhettük a 100 %-ban természetes alapanyagokból készült kedvenc „kukink” gyártásának folyamatát és megkóstoltuk a frissen készült ropogtatni valókat.

Másnap az Aggteleki Nemzeti Parkot látogattuk meg. Túránk fontos része a Cseppkőbarlang volt, ahol természeti örökségünket, a cseppkőképződmények különböző alakzatait csodálhattuk meg, valamint a cseppkövek kialakulásának történetét hallhattuk. Játszottunk a barlang előtti játszótéren, finom jégkrémmel hűsítettük magunkat a nagy melegben.

Szerda délelőtt sor-és váltóversennyel indítottuk a sportnapot. Tanáraink vicces, érdekes ügyességi feladatokat állítottak össze nekünk, majd finomabbnál finomabb jutalmakban részesültünk. Délután folytatódott a sportolási lehetőség, a napot a közkedvelt számháborúval zártuk.

Csütörtökön a Városi Könyvtár dolgozói A pettyetlen katica története alapján érdekes feladatokat állítottak össze számunkra. A történet szereplőit készíthettük el fakanálbáb formájában, énekeltünk, verseltünk, memória játékot játszottunk, puzzle kirakóztunk és a hétpróbán a katica pöttyeit szereztük meg a próbák kiállása során.

Pénteken az iskola udvarát, környezetét szépítettük, virágokkal ismerkedtünk, beszélgettünk a kertgondozásról. Majd szabad program következett, amely lehetett sportjáték, kézműves foglalkozás, aszfaltrajz verseny, népi játékok, körjátékok és különböző játékos tevékenységek. A helyi múzeumban makramé karkötőt készítettünk, a könyvkötés technikájának alapjaival ismerkedtünk és távlatvezetésen is részt vettünk. Az elkészült munkadarabokat szívesen őrizzük és viseljük!

Hálásan köszönjük ezt a felejthetetlen, élményekben és programokban gazdag, szép hetet! Reméljük, hogy a következő évben tanáraink ismét sikeresen pályáznak és részt vehetünk az újabb Erzsébet napközis tábor programjain!

Gerliczki Dorina 5. a osztályos tanuló
a Táborlakók nevében

 

Pin It on Pinterest

Share This