EREDMÉNYEINK

Versenyeredményeink a 2017/18-as tanévben

 

Feldolgozás alatt…

Alsós versenyeredmények

A Sóstó-Sóstóhegyi Igrice Civil Egyesület a sóstóhegyi Szabó Lőrinc Tagintézménnyel közösen meghirdette a „Sóstó-Sóstóhegyi Ciripelő” elnevezésű mesemondó, vers-próza versenyt. Iskolánkból Hanzséros Heléna és Zámbó Miklós 4. a osztályos tanulók jelentkeztek a megmérettetésre. Hanzséros Heléna mese kategóriában 1. helyezést ért el, így lehetőséget kapott egy 3 napos székelyföldi kirándulásra, ahol ugyanebben a kategóriában a székelyföldi gyerekekkel mérhette össze tudását.

November 3-5. között került sor a székelyföldi kirándulásra, melyen Hanzséros Heléna 4.a osztályos tanuló osztályfőnökével vett részt. Székelyföld megismerése mellett Szentegyházán került sor az erdélyi versenyre, melyen Heléna mese kategóriában ismét az 1. helyen végzett.

November elején rendezte meg az újfehértói Erkel Ferenc Tagintézmény az „Erkel-napokat”. November 8-án a városi rajzversenyre került sor, melyen a tanulóknak páros munkában kellett a rajzokat elkészíteni. A 3.évfolyamosok között Petrus Eszter 3. a, és Csukrán Zsófia 3. b osztályos tanulók a 2. helyezést érték el. Bige Fanni és Sárosi Csenge 3. a osztályos tanulók különdíjban részesültek. A 4. a osztályból Magdus Jázmin és Hanzséros Heléna munkáját a zsűri 2. helyezéssel jutalmazta.

November 9-én Népi Gyermekjáték Találkozóra hívták a város kisdiákjait. Iskolánkból a 2. osztályos tanulók Kereplő csoportja és a 4.a osztályos tanulók Csicsergők csoportja adta elő produkcióját.

November 28-án „Olvassunk együtt!” városi vetélkedőn vett részt három 4.a osztályos csapatunk. A „Matrózok” (Koltai Zorka, Szőke Fanni, Tóth Viktória, Zámbó Miklós) csapata megnyerte a versenyt. A „Kalózok” (Kolozsi Korina, Sztányi Zita, Márton Zsombor, Molnár Ádám) csapat a 2. helyen végzett, míg a „Hajósinasok” (Hanzséros Heléna, Anducska Nimród, Nagy Dávid, Urr Levente) a 3. helyet szerezték meg.

Február 9-én az újfehértói Vasvári Pál Tagintézményben került sor a „Matekguru” és „Nyelvészkedők” országos csapatverseny középdöntőjére. Iskolánkat matematikából a 3. a osztályból a Szemfülesek, a 4. a osztályból az Okoskodók, és a 4. b osztályból a Kockák és az Agymenők csapata képviselte. A 3. a és a 4. a osztály csapata jutott be az országos döntőbe. A Nyelvészkedők versenyén a 3. a osztályból a Betűvetők és Szóforgatók, a 4. a osztályból a Görög nyelvészkedők, míg a 4. b osztályból a Nyelvesek csapata írta meg a középdöntőt. A 3. a és 4. a osztály csapatai továbbjutottak a májusi döntőbe.

Az Újfehértói Földtulajdonosok Vadásztársasága által meghirdetett „A vadász és a természet”  című rajzpályázatára 10 tanuló nyújtotta be munkáját, melyen Korpai Csaba 3. a osztályos tanuló rajzát a zsűri 2. hellyel jutalmazta.

Már kilencedik éve kerül megrendezésre a liturgikusének verseny, melyet ebben az évben is a Görögkatolikus Metropólia két fordulóra osztott. Előbb az egyházmegyék bonyolították le az elődöntőket, majd onnan a legjobbak juthattak tovább a metropólia döntőbe. Az elődöntőre Nyíregyházán, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában került sor, melyen a 3. a osztályból az Égi csillagok és Oltalom gyermekei, míg a 4. a osztályból a Mosolygó angyalok, Csengettyű és Glória csoportjai versenyeztek. Az Oltalom gyermekei az első helyen, a Mosolygó angyalok a 3. helyen jutottak tovább. Egyéni kategóriában a 3.a osztályból Bige Fanni, a 4. a osztályból Zámbó Miklós indult a versenyen, ahol Bige Fanni az 1. helyen végzett és énekelhetett a máriapócsi döntőben, melyet március 3-án rendeztek meg.

Március 6-án iskolai szavalóversenyt rendeztünk. A versenyző gyerekeket évfolyamonként értékelte a zsűri, a díjazottak képviselték iskolánkat a városi szavalóversenyen, melyre március 19-én került sor a Vasvári Pál Tagintézményben. A 3. a osztályos Bige Fanni 3. helyezést ért el, a 4. a osztályból Anducska Nimród 2. helyezett, míg Hanzséros Heléna 3. helyezett lett.

Nyíregyházán az Eötvös József Általános Iskolában került sor a Bereznai Gyula Megyei Matematikai Verseny döntőjére. Három 3. a osztály tanulónk mérte össze tudását. Korpai Csaba az 5. helyen, Papp Lili a 6. helyen, míg Osikóczki Boglárka a 8. helyen végzett.

Ebben az évben is a „Harmatcsepp” tanulmányi verseny a Tanítók Fekete István Egyesülete szervezésében zajlott le. Tanév elején 28 tanuló jelentkezett a felhívásra. A három levelezős forduló után 25 diákunk jutott be az elődöntőbe, melyet március 21-én az iskolánkban írtak meg. Évfolyamonként és tantárgyanként a 10 legjobb eredményt elérő diák jutott be az országos döntőbe, melyet Budapesten a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontban bonyolítottak le. Iskolánkból nyelvtan tantárgyból Petrus Eszter és Papp Lili 3. a osztályos tanulók, míg a 4. a osztályból Koltai Zorka és Kolozsi Korina kerültek be a legjobbak közé.

János Általános iskola által meghirdetett megyei matematikai versenyen. A 3. osztályosok között Korpai Csaba a 8. helyen végzett, míg Papp Lili a 22. helyet, Margitai Gergő a 23. helyet szerezte meg. A negyedik évfolyamon Tóth Viktória az 5. helyen, Urr Levente a 8. helyen, míg Mitró Zita a 17. helyen végzett.

Március 28-án a Bőcsi Általános Iskola Körzeti Matematika Versenyt hirdetett alsó tagozatos tanulók számára. Iskolánkból a 4. a osztályos Tóth Viktória és Urr Levente azonos pontszámmal megnyerték a versenyt.

Április 12-én került sor a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola által meghirdetett megyei nyelvtan versenyre. A 2. osztályos Kóródi Anna a 19. helyen végzett. A 3. a osztályos Petrus Eszter az 1. helyet, míg Osikóczki Boglárka a 6. helyet szerezte meg. A 4. a osztályos Kolozsi Korina és Szolnoki Kornélia azonos pontszámmal 2. helyezettek lettek.

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola alsós munkaközössége egyházi iskolák közti szavalóversenyt hirdetett alsó tagozatos diákok számára. Iskolánkból hét tanuló jelentkezett a versenyre. A 3. a osztályból Bige Fanni a 2. helyet szerezte meg, a 4. osztályosok között Hanzséros Heléna a 3. helyen végzett, míg Anducska Nimród szavalatát a zsűri 1. helyezéssel jutalmazta.

Április 16-án rendezte meg a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola a matematika levelezős versenyének döntőjét. Iskolánkból az év során 8 tanuló oldotta meg a matematikai feladatsorokat. A döntőbe 4 tanulónk jutott be. Az 1. osztályból Veres Koppány a 27. helyet szerezte meg. A 3. a osztályból Korpai Csaba a 3. helyen végzett, a 4. a osztályos Urr Levente a 9., míg Tóth Viktória a 12. helyezett lett.

Több éve részt veszünk az orosi Herman Ottó Tagintézmény „Szépen, helyesen, magyarul” című megyei helyesírási versenyén. A másodikosok között Zámbó Kinga a 10. helyezett lett. A harmadikosok között Osikóczki Boglárka 3. a osztályos tanuló a 3., Bige Fanni a 9. helyet szerezte meg. A negyedikesek közül Koltai Zorka és Zámbó Miklós 4. a osztályos tanulók azonos pontszámmal a 2. helyen végeztek.

Április 26-án „Túl az Óperencián” címmel mesemondó versenyt hirdetett a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. Két harmadik osztályos tanulót neveztünk be a versenyre. A zsűri második hellyel jutalmazta Bige Fanni és Sárosi Csenge előadását.

Május hónapban került sor a „Nyelvészkedők” és „Matekguru” országos verseny döntőjének lebonyolítására a nyíregyházi Kis Vakond táborban. A 3. a osztályos tanulókból álló Szóforgató csapat, melynek tagjai Sárosi Csenge, Papp Lili, Korpai Csaba és Osikóczki Boglárka, a „Nyelvészkedők” verseny döntőjében a 2. helyen végzett, míg a Betűvetők csapata, melynek tagjai Bige Fanni, Czira Noémi, Petrus Eszter és Margitai Gergő, a 6 helyet szerezte meg. A 4. a osztályos tanulókból álló Görög Nyelvészkedők csapata, melynek tagjai Koltai Zorka, Kolozsi Korina, Szolnoki Kornélia és Zámbó Miklós a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A Matekguru döntőjében a 3. a osztályos Szemfülesek csapata, melynek tagjai Papp Lili, Osikóczki Boglárka, Korpai Csaba és Margitai Gergő, a 12. helyen végzett. A 4. a osztály Okoskodók csapata, melynek tagjai, Mitró Zita, Tóth Viktória, Nagy Dávid és Urr Levente, a 10. helyet szerezte meg.

Május közepén rendezték meg a Kvalitás Extra tanulmányi verseny országos döntőjét a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskolában, amelybe iskolánkból 4 tanuló jutott be. A 4. a osztályból nyelvtan tantárgyból Koltai Zorka 2., míg Zámbó Miklós a 4. helyen végzett. Matematika tantárgyból Tóth Viktória az 5. lett, míg Urr Levente a11. helyet szerezte meg.

A Szent Imre Katolikus Általános Iskola „Bodzavirág” elnevezésű megyei rajz versenyén a 3. a osztályos tanulók között Sárosi János munkáját a zsűri 1. helyezéssel jutalmazta.

Ezen a napon került sor a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontban a Harmatcsepp Verseny országos döntőjére, ahol nyelvtan tantárgyból a 3. a osztályos Petrus Eszter a 3. helyet, Papp Lili a 7. helyet szerezte meg. A 4. a osztályos Koltai Zorka a 2. helyen, míg Kolozsi Korina az 1. helyen végzett.

A hódmezővásárhelyi Suli Hód Bt. által szervezett levelezős tanulmányi versenyen iskolánkból három tanuló oldotta meg a feladatokat. A 3. b osztályos Bódi Cintia szövegértés tantárgyból a 11. helyen végzett, míg a 4. a osztályos Koltai Zorka és Zámbó Miklós nyelvtan tantárgyból 6. helyezett lett.

A Hajdú-Bihar megyei TIT Tehetséggondozó levelezős tanulmányi versenyére három 4.a osztályos tanuló jelentkezett, melynek eredményeként Koltai Zorka 4. helyen, Zámbó Miklós a 7. helyen végzett nyelvtan tantárgyból, míg Tóth Viktória 2. helyezést ért el matematikából.

A Tappancs-Tudorka Gyermekmagazin levelezős verseny feladatsorát havonta három 2. osztályos, két 3.a osztályos tanuló és három 4.a osztályos tanuló oldotta meg az Interneten matematika, környezet és nyelvtan tantárgyból. Közülük Sinka Zsanett és Petrus László 2. osztályos tanulók könyvjutalomban részesültek.

A tanévzáró ünnepséget június 19-én tartottuk, ahol a tanulók átvehették egész éves munkájuk eredményét, és az iskola legjobb matematika és helyesírója címet:

1. évfolyam legjobb matematikusa: Veres Koppány 1. o.
1. évfolyam legjobb helyesírója: Veres Koppány 1. o.
2. évfolyam legjobb matematikusa: Szilágyi Tamara 2. o.
2. évfolyam legjobb helyesírója: Zámbó Kinga 2. o.
3. évfolyam legjobb matematikusa: Korpai Csaba 3. a
3. évfolyam legjobb helyesírója: Bige Fanni 3. a
4. évfolyam legjobb matematikusa: Urr Levente 4. a
4. évfolyam legjobb helyesírója: Koltai Zorka 4. a

 

Felsős versenyek

A Ciripelő című szavalóversenyen, amely 2017. október 13-án került megrendezésre Sóstóhegyen Gerliczki Dorina 6.a és Sitku Csenge 6.b osztályos tanulók vettek részt,ahol mindketten a 3. helyen végeztek. Felkészítő tanár Kosztyuné Makai Judit.

2017.november 17-én volt a HAGIT, amelyen iskolánk tanulói ismét szép számmal vettek részt. Felkészítő tanárok: Kocsis Zsófia, Gondáné Németh Ágnes, Juhász Tiborné, Kosztyu Gábor, Bodnárné Nyíri Andrea, Karnainé Suga Viktória

Eredmények: csoportos énekverseny:

Arany minősítés: Szabó Luca, Schiff Eszter, Bálint Regina, Szilágyi Patrícia

Kiemelt arany minősítés: Bodnár Cecília, Magyar Regina, Nagy Panna, Piskóti Bianka

Német verseny: I. helyezett: Gulyás Luca

Biológia verseny: I. helyezett: Horváth Renáta

Kémia verseny: I. helyezett: Markovics Márk, III. helyezett: Patai Fanni

Földrajz verseny: III. helyezett: Orosz Ákos

Matematika verseny: Csapat: I. helyezett: Nagy Bence, Sztányi Bálint, Margitai Balázs

Többpróba egyéni verseny: III. helyezett: Mosolygó Eszter

Több próba csapatverseny: III. helyezett: Mosolygó Eszter, Porcellán Petra, Porcellán Barbara

A városi verseny keretében a Tudás Vándorkupán mérték össze a 7.a és 7.b osztályos tanulók történelmi tudásukat, ahol a 3. helyen végeztek. Felkészítő pedagógus Levelekiné Balogh Anita volt.

2018. március 07-én az iskolai szavalóversenyen Veres Boglár 5.a osztályos tanuló az 1. helyen, Tóth Gergő 5.a osztályos tanuló 2. helyen, Polonkai Fanni, Gyulai Lilla 6.b osztályos tanulók a 3. helyen végeztek. Különdíjat kapott Csukrán Eszter. A 7-8. osztályosok közül az első helyen Gulyás Luca 7.a és Horváth Renáta 8.a osztályos tanulók, a 2. helyen Veres Gyöngyvér 7.a és a 3. helyen Mosolygó Eszter 7. a osztályos tanulók végeztek.

2018 márciusában a Szent Imre Gimnáziumban megrendezésre került fizika versenyen Gulyás Luca és Mosolygó Eszter az első helyen végzett.

2018.  március 19-23 között a Vasvári hét kapcsán megrendezésre került szavalóversenyen Veres Gyöngyvér 7.a osztályos tanuló a 3. helyen végzett. A történelem versenyen részt vett csapatunk, amelynek tagjai Gulyás Luca, Papp Borisz, Nagy Panna, Szabó Zsófia 7. osztályos tanulók a 2. helyen, míg a másik csapat Pál Csaba, Szolnoki László, Kriston Csaba, Szemán György 7. osztályos tanulók a 3. helyen végeztek. A német versenyen Gulyás Luca és Pál Csaba a 2. helyen végzett.

 1. 03. 28-án a Tiszán innen-Dunán túl énekversenyen Bodnár Cecília a 2. helyen végzett.

2018.04.19-én Visszhangkórus arany minősítést szerzett az Éneklő Ifjúság Minősítő Hangversenyén.

2018.04. 27-28-án a két napos Nyelvészkedők csapatverseny országos döntőjén Gerliczki Dorina, Polonkai Fanni, Kozma Zsófia, Pulinka András csapata az előkelő 1. helyet szerezte meg.

2018.05.09-én a nyíregyházi környezetvédelmi vetélkedőn Horváth Renáta, Gulyás Luca, Mosolygó Eszter, Orosz Ákos a 2. helyen, Dankó János, Szabó Zsófia, Nagy Panna, Csukrán Eszter a 4. helyen végeztek.

2018. 05. 24-én került megrendezésre az Iskola legjobb helyesírója verseny. Az első helyen Gerliczki Dorina, a 2. helyen Seres Bálint, a 3. helyen Tóth János végzett.

Sport verseny eredményei

A városi futóversenyen a felső tagozatos diákok szép eredményeket értek el. Szántó Emese 5.a osztályos tanuló első helyezett, Szemán Gergő 5.a osztályos tanuló második helyezett, Ráczkövi László 3. helyezett, Kovács Krisztofer 8.a osztályos tanuló harmadik helyezett és Porcellán Petra 3. helyezett lett. Felkészítő tanár: Karnainé Suga Viktória és Kosztyu Gábor

2017.október 10-én a körzeti atlétika versenyen Pál Csaba 7.a osztályos tanuló az első, Korpai János 6.b osztályos tanuló a második és Mosolygó Eszter 7. a osztályos tanuló a harmadik helyen végzett.

2017. október 19-én került megrendezésre az Oltalom Kupa, amelyen az ötödik-hatodik évfolyam fiú focicsapata harmadik helyezést, a hetedik-nyolcadik évfolyam fiú csapata szintén első helyezést, az ötödik-nyolcadik lány focicsapat az első helyezést érte el. A verseny szervezői és a csapat felkészítői Kosztyu Gábor és Karnainé Suga Viktória.

2017. december 7-én került megrendezésre a Mikulás Kupa, ahol a 8.a első helyezett lett, a 8.b második helyen végzett, a 7. a csapata a harmadik helyezett lett.

December hónapban került megrendezésre a Vasvári kupa, ahol az 5-6. osztályos fiúk a második helyen végeztek.2018. április 05-én Nyíregyházán került megrendezésre a körzeti mezei futóverseny. Szántó Emese, Dalanics Korina, Szolnoki Kornélia, Kolozsi Korina csapata a 3. helyen, Lelesz Roland, Majoros Máté, Nagy József, Szemán Gergő, Pál Gergő csapata a 4. helyen, Korpai János, Zámbó János, Ráczkövi László, Tószegi Sándor csapata a 6. helyen, Kristóf Balázs, Kovács Krisztofer, Barabás Patrik, Orgován Szabolcs csapata a 3. helyen végzett.

2018.04.09-én Balkányban a Diákolimpiai nagy körzeti döntőn Patai Fanni, Patai Dóra, Porcellán Petra, Porcellán Barbara, Tóth Angelika, Dalanics Korina, Takács Viktória, Bodnár Cecília a 2. helyen végeztek.

2018. 04.10-én az USE pályán megrendezésre került diákolimpiai döntőn Papp Dávid, Kristóf Balázs, Kovács Krisztofer, Orgován Szabolcs, Leveleki Zsolt, Szemán György, Barabás Patrik csapata a 3. helyen végzett

A 3. korcsoportos fiúk csapata- Urr Dániel, Pál Csaba, Szolnoki László, Zámbó János, Korpai János, Szilágyi Máté- a nagykörzeti 3. helyet hozták el.

2018.április 24-án Napkoron megrendezett atlétikai versenyen a II. korcsoport lány tagjai a 3. helyet érték el: Szántó Emese, Szabó Luca, Szolnoki Kornélia, Koltai Zorka, Sztányi Zita. A III. korcsoport fiú tagjai: Tószegi Sándor, Zámbó János, Szolnoki László, Pál Csaba, Korpai János, Ráczkövi László az 1. helyen végeztek. Az egyéni összetett több próba atlétikai versenyen Zámbó János 3., Korpai János a 2. helyen végzett. Ugyanitt egyéni 2. helyen Korpai János, egyéni 3. helyen Zámbó János, egyéni 4. helyen Pál Csaba végzett. Ugyanezzel a 3. korcsoportos fiú csapattal megyei 5. helyen végeztek.

 

Az egyik fő különbség azok között, akik sikert érnek el, és akik nem: a kitartás. Az, hogy komolyan veszik, amit csinálnak – a befektetett munka pedig egyértelműen meghozza a sikert.

Oravecz Nóra

 

 

Versenyeredményeink a 2016/17-es tanévben

Alsó tagozat

A 2016/2017-es tanév második félévében folytattuk a megkezdett levelezős tanulmányi versenyeket, tavasszal sor került a versenyek döntőinek lebonyolítására, ahonnan sok tanítványunk igen szép eredménnyel tért haza.

Február 3-án az újfehértói Vasvári Pál Tagintézményben került sor a „Matekguru” és „Rigó énekeljen!” országos csapatverseny középdöntőjére. Iskolánkat matematikából a 2. a osztályból a Szemfülesek, a 3. a osztályból az Okoskodók, és a 4. a osztályból a Kisokosok csapata képviselte. A 2. a osztály csapata a 19. helyet, a 3. a osztály csapata a 24. helyet és a 4. a osztály csapata a 38. helyet szerezte meg. Így ebben a tanévben nem jutott csapatunk az országos döntőbe. A „Rigó énekeljen!” versenyén a 2. a osztályból a Kamilla csapat versenyzett, akik viszont továbbjutottak a májusi döntőbe.

A Magyar Diáksport Szövetség által szervezett játékos sportverseny országos elődöntőjét február 12-én rendezték meg Karcagon, ahol iskolánk csapata az 5. helyezést érte el.

A hónap végén a Míg megnövök Alapítvány „Nyelvészkedők” csapatversenyt hirdetett. Iskolánkból a 2. a osztályból a Nyelvtörők és Betűvetők csapata, míg a 3. a osztályból a Görög nyelvészkedők csapata versenyzett. A másodikosok csapata a 16. és 18. helyen végzett, így ők nem jutottak be az országos döntőbe. A harmadikosok csapata az 1. helyen került be a legjobb tíz csapat közé.

Március 6-án iskolai szavalóversenyt rendeztünk. A versenyző gyerekeket évfolyamonként értékelte a zsűri, a díjazottak képviselték iskolánkat a városi szavalóversenyen, melyre március 20-án került sor a Vasvári Pál Tagintézményben. Az 2. a osztályos Sárosi Csenge különdíjban részesült, a 3. a osztályból Hanzséros Heléna 2. helyezett, míg Zámbó Miklós 3. helyezett lett.

Már nyolcadik éve kerül megrendezésre a liturgikusének verseny, melyet ebben az évben a Görögkatolikus Metropólia 2 fordulóra osztott. Előbb az egyházmegyék bonyolították le az elődöntőket, majd onnan a legjobbak juthattak tovább a metropólia döntőbe. Az elődöntőre Nyíregyházán, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában került sor, melyen a 2. a, a 3. a két csoportja, és a 4. osztály vegyes csapata versenyzett. Egyéni kategóriában a 3.a osztályból Ötvös Lara és Zámbó Miklós indult a versenyen, ahol Zámbó Miklós az 1. helyen végzett, a 3. a osztály két csoportja a 2. és 3. helyen jutott tovább. A döntőt, melyet Máriapócson az Emmanuel Zarándokközpontban bonyolítottak le, a Mosolygó angyalok csapata megnyerte, melynek tagjai Kolozsi Korina, Ötvös Lara, Magdus Jázmin és Szőke Fanni.

Második alkalommal vettünk részt tanítványainkkal a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános iskola által meghirdetett megyei matematikai versenyen. A 2. osztályosok között Korpai Csaba a 3. helyen végzett míg Osikóczki Boglárka a 10. helyet szerezte meg. A harmadik évfolyamon Tóth Viktória 3. a osztályos tanuló az 5. helyen, míg Urr Levente a 7. helyen végzett. A negyedik évfolyamon Mihajla Tibor, 4. b osztályos tanuló a 11. helyet, Szántó Emese, 4. a osztályos tanuló a 21. helyet és Urr Dániel a 22. helyet szerezte meg.

Március 31-én került sor a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola által meghirdetett megyei nyelvtan versenyre. A 2. a osztályos Petrus Eszter a 7. helyen, míg Margitai Gergő a 13. helyen végzett. A 3. a osztályos Kolozsi Korina és Szolnoki Kornélia 3. helyezettek lettek. A 4. a osztályos Szegedi Anna a 8. helyet, míg Tóth János a 12. helyet szerezte meg.

A Kálmánházi Benedek Elek Általános Iskola területi „Benedek Elek mesemondó versenyére” négy tanulóval neveztünk be, melyen Osikóczki Boglárka 2. a osztályos tanuló a 3. helyet szerezte meg.

Ebben az évben a „Harmatcsepp” tanulmányi verseny a Tanítók Fekete István Egyesület szervezésében zajlott le. Tanév elején 35 tanuló jelentkezett a felhívásra. A 3 levelezős forduló után 23 diákunk jutott be az elődöntőbe, melyet április 6-án az iskolánkban írtak meg. Évfolyamonként és tantárgyanként a 10 legjobb eredményt elérő diák jutott be az országos döntőbe, melyet Budapesten a Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpontban bonyolítottak le. Iskolánkból Petrus Eszter és Margitai Gergő 2. a osztályos tanulók nyelvtan tantárgyból, Koltai Zorka, Zámbó Miklós, Kolozsi Korina és Szolnoki Kornélia 3. a osztályos tanulók szintén nyelvtan tantárgyból, míg Tóth Viktória 3. a osztályos diák matematika tantárgyból került be a legjobbak közé.

Április 10-én rendezte meg a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola a matematika levelezős versenyének döntőjét. Iskolánkból az év során 19 tanuló oldotta meg a matematikai feladatsorokat. A döntőbe 7 tanulónk jutott be. Az 1. osztályból Kóródi Anna a 20., míg Katona György a 18. helyet szerezte meg. A 2.a osztályból Papp Lili az 1. helyen végzett, Korpai Csapa a 6. helyet szerezte meg. A 3.a osztályból Tóth Viktória a 6. helyet, míg Urr Levente a 10. helyet szerezte meg. A 4.a osztályos Urr Dániel a 10. helyen végzett.

Több éve részt veszünk az orosi Herman Ottó Tagintézmény „Szépen, helyesen, magyarul” című megyei helyesírási versenyén. A másodikosok között Osikóczki Boglárka 2.a osztályos tanuló a 2., Bige Fanni a 3. helyet szerezte meg. A harmadikosok közül Koltai Zorka 3.a osztályos tanuló a 6., míg Zámbó Miklós a 9. helyen végzett. A negyedikesek között Tóth János 4. a osztályos tanuló 7. helyezett lett, míg Dalanics Korinna 4.b osztályos tanuló a 14. helyen végzett.

Április 27-én „Túl az Óperencián” címmel mesemondó versenyt hirdetett a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. 4 tanulót neveztünk be a versenyre, közülük a 2.a osztályos Bige Fanni az 1. helyet, Osikóczki Boglárka a 3. helyet szerezte meg. A 3.a osztályos tanuló Hanzséros Heléna az 1. helyen végzett.

Május 13-án iskolánk tanulói a máriapócsi gyerekbúcsún vettek részt. A búcsú szervezői rajzpályázatot hirdettek „Isten gyermekei vagyunk” címmel. A 2.a osztályból Korpai Csaba 1. helyen, Petrus Eszter 3. helyen végzett, míg Sárosi Janka, 4.a osztályos tanuló szintén 3. lett.

Május hónapban került sor a „Nyelvészkedők” és „Rigó énekeljen!” országos verseny döntőjének lebonyolítására a nyíregyházi Kis Vakond táborban. A 3.a osztályos tanulókból álló csapat, melynek tagjai Koltai Zorka, Kolozsi Korina, Szolnoki Kornélia és Zámbó Miklós a „Nyelvészkedők” verseny döntőjében a 3. helyen végeztek. A 2.a osztályos tanulókból álló csapat, melynek tagjai Osikóczki Boglárka, Papp Antónia Lili, Sárosi Csenge és Szemán Dániel a „Rigó énekeljen!” verseny legjobbjai között a 7. helyet szerezték meg.

Május közepén rendezték meg a Kvalitás Extra tanulmányi verseny országos döntőjét a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskolában, amelybe iskolánkból 4 tanuló jutott be. A 3.a osztályból nyelvtan tantárgyból Kolozsi Korina 2. Koltai Zorka 4. és Zámbó Miklós a 7. helyen végzett. Tóth Viktória szövegfeldolgozásból az 5. lett, míg matematika tantárgyból a 2. helyet szerezte meg.

Második alkalommal vettünk részt a Szent Imre Katolikus Általános Iskola „Bodzavirág” elnevezésű megyei versmondó versenyén. A 2.a osztályos tanulók között Sárosi Csenge különdíjban részesült, a többiek emléklapot kaptak.

Május 27-én Budapesten került sor a „Harmatcsepp” verseny országos döntőjére, melyre iskolánkból 5 diák jutott be. Nyelvtan tantárgyból a 2.a osztályos Petrus Eszter 2. helyen, Margitai Gergő a 4. helyen végzett. A 3.a osztályból Koltai Zorka 1., Zámbó Miklós 2. helyezett lett. Tóth Viktória matematika tantárgyból a 4. helyen végzett.

Év elején 4 tanulóval neveztünk be a hódmezővásárhelyi SULI-HÓD BT. Tehetséggondozó levelezős tanulmányi versenyére, amely 4 fordulóból állt. Szövegértésből Csukrán Zsófia 2.b osztályos tanuló a 3. helyen végzett, míg Seres Vivien 3.b osztályos tanuló a 9. lett. Nyelvtan tantárgyból a 3.a osztályból Koltai Zorka a 2. helyet, Zámbó Miklós a 3. helyet szerezte meg.

A Sziporka Országos Matematika Versenyen 3 tanulóval indultunk. A 3 forduló után a 3.a osztályból Tóth Viktória és Urr Levente a 21. helyen, a 4.a osztályos Urr Dániel a 42. helyen végzett. A legjobban teljesítő 10 diák jutott a döntőbe, így tanulóinknak nem sikerült az országos döntőbe bekerülni.

A Bendegúz Akadémia Tudásbajnokságán 7 negyedikes és 1 hatodikos tanuló oldotta meg a feladatsorokat, szövegértés, környezetismeret, matematika, történelem és anyanyelv tantárgyból. A következő fokozatokat érték el:

 

Szabó Luca                 szövegértés                 arany

Szabó Luca                 környezetismeret        arany

Balázs Brendon          anyanyelv                   arany

Magyar Annamária     szövegértés                 arany

Magyar Annamária     matematika                 arany

Szabados József         környezetismeret        arany

Szabó Tifani               anyanyelv                   arany

Mihajla Tibor              matematika                 ezüst

Schiff Jázmin             természetismeret         ezüst

Schiff Jázmin             történelem                  bronz

Dalanics Korinna        anyanyelv                   bronz

Három 4.b osztályos tanuló jutott be a „Tudásbajnokság” megyei döntőjébe. Matematika tantárgyból Mihajla Tibor a 25. helyet, nyelvtan tantárgyból Balázs Brendon a 16. helyet, míg Magyar Annamária a 21. helyet szerezte meg.

A tanévzáró ünnepséget június 20-án tartottuk, ahol a tanulók átvehették egész éves munkájuk eredményét, és az iskola legjobb matematika és helyesírója címet:

 

1. évfolyam legjobb matematikusa: Kóródi Anna 1. o.
1. évfolyam legjobb helyesírója: Zámbó Kinga 1. o.
2. évfolyam legjobb matematikusa: Korpai Csaba 2. a
2. évfolyam legjobb helyesírója: Osikóczki Boglárka 2. a
3. évfolyam legjobb matematikusa: Tóth Viktória 3. a
3. évfolyam legjobb helyesírója: Zámbó Miklós 3. a
4. évfolyam legjobb matematikusa: Tóth János 4. a
4. évfolyam legjobb helyesírója: Szegedi Anna 4. a

 

Felső tagozat

Szeptember végéig lehetett jelentkezni az Olvasni jó!, Matek Guru, Szent Atanáz Hittudományi Főiskola, Bendegúz, Titok, Országos Komplex Természettudományi verseny, Kaán Károly természetismereti versenyekre.

A városi futóversenyen a felső tagozatos diákok szép eredményeket értek el. Mosolygó Eszter 6.a osztályos tanuló első helyezett, Kriston Csaba 6.a osztályos tanuló ötödik helyezet, Kovács Krisztofer 7.a osztályos tanuló negyedik helyezett lett.

 1. októberében került megrendezésre az Oltalom Kupa, amelyen a hatodik évfolyam focicsapata harmadik helyezést a hetedik évfolyam csapata szintén a harmadik helyezést érte el. A verseny szervezői és a csapat felkészítői Kosztyu Gábor és Karnainé Suga Viktória.
 2. október 25-én rendezte meg a Református Általános Iskola a „Kicsiny kis fényemmel…” versenyét, ahol az iskolánk tanulói nagy számban vettek részt. Eredmények: Gerliczki Dorina-versmondó verseny-II. helyezett

Sitku Csenge – versmondó – II. helyezett

Veres Gyöngyvér-biblia ismeret-különdíj

Gulyás Luca-versmondó verseny-különdíj

Kristóf Balázs-biblia ismeret-II. helyezett

Bárány Zsuzsanna-rajzverseny-I. helyezett

Mozga Barbara-zsoltáréneklő verseny-I. helyezett

Nagy Zsanett-zsoltáréneklő-II. helyezett

 

 1. november 18-án volt a HAGIT, amelyen iskolánk tanulói ismét szép számmal vettek részt.

Eredmények: -csoportos énekverseny:

 1. helyezett: Tardi Panna, Horváth  Renáta, Tóth Dorina, Patai Dóra és Schiff Evelin

III. helyezett: Gulyás Luca, Barabás Dorina, Schiff Jázmin, Felföldi Zoltán és Osikóczki Máté

-egyéni énekverseny:

III. helyezett: Schiff Evelin

-német verseny:

 1. helyezett: Molnár Miklós

-biológia verseny:

 1. helyezett: Székely Kamilla

III. helyezett: Veres Kincső

 1. december 7-én került megrendezésre a Mikulás Kupa, ahol a 7.a első helyezett lett, az 6.a csapata a harmadik helyezett lett.
 2. március 21-én Baktalórántházán került megrendezésre a körzeti mezei futóverseny. A II. korcsoport fiú csapata a 3. helyen, a lány csapata a 2. helyen,a III. korcsoport fiú és lány csapata a 3. helyen végzett. A IV. korcsoportban egyéniben értek el szép eredményeket. A lányok közül Székely Kamilla 3. helyen, a fiúk közül Rákos Sándor a 4. helyen végzett. Felkészítő tanárok: Karnainé Suga Viktória és Kosztyu Gábor.

Szintén ezen a napon került megrendezésre a Városi szavaló verseny a Vasvári Pál tagintézményben. Gerliczki Dorina 5.a és Veres Kincső 8.osztályos tanulók az előkelő 2. helyen végeztek, Gulyás Luca 6.a osztályos tanuló pedig különdíjat kapott. Felkészítő Tanárok: Farkas Péterné és Kosztyuné Makai Judit.

 1. március 23-án a Tudás Vándorkupa történelmi versenyen a 7.a osztályos csapat(Horváth Renáta, Patai Fanni, Kristóf Balázs, Nagy Bence, Sztányi Bálint) a 2. helyen végzett. Felkészítő tanár: Tóth Jánosné
 2. március 24-én a Megyei Liturgikus énekversenyen Nyíregyházán, Gábor Eugénia Katalin, Gonda Tímea Leila, Sutka Beáta Ráchel, Polonkai Fanni, Sitku Csenge Kamilla 5.a,5.b osztályos tanulók a III. helyen végeztek. Felkészítő pedagógus: Petrusné Gergely Éva

2017.március 25-én a III. Országos Komplex Természetismereti versenyen részt vett csapat, név szerint Gulyás Luca, Mosolygó Eszter, Schiff Jázmin, Veres Gyöngyvér 6.a osztályos tanulók a 8. helyen teljesítettek. Felkészítő tanár: Bodnárné Nyíri Andrea

 1. március 28-án Nyíregyházán került megrendezésre a Megyei Futóverseny, ahol Mosolygó Eszter a 7. helyen, Gyulai Lilla a 12. helyen végzett. Felkészítő tanár Kosztyu Gábor.

Szintén ezen a napon Szolnokon a Verne Gyula vetélkedőn, Kriston Csaba, Szemán György, Papp György Ákos 6.a osztályos tanulók a középmezőnyben végeztek. Felkészítő pedagógus Farkas Péterné.

2017.április 07-én Tuzséron voltak diákjaink a Kaán Károly Természetismereti Verseny (egyéni) megyei döntőjén. Az 5.osztályból  Pulinka András 11.helyen Gerliczki Dorina, 12. helyen, Szilágyi Máté 14.helyen, a 6. osztályból Felföldi Zoltán 10. helyen, Szolnoki László 15. helyen, Papp Borisz 17.helyen végzett. Felkészítő tanár: Bodnárné Nyíri Andrea

 1. április 21. Csarodán került megrendezésre, A Föld napja  Csarodán elnevezésű földrajz-biológia megyei versenydöntője, ahol a 7.helyen Schiff Evelin, Horváth Renáta, Patai Fanni, Patai Dóra 7.a tanulók végeztek. Felkészítő pedagógus. Bodnárné Nyíri Andrea

2017.április 24-én rendezték Újfehértón az Erkel Ferenc Tagintézményben a Kája Mihály Kerékpáros Emlékversenyt, amelyen az 5-6 korcsoportból Nagy Dóra, Borza Erika, Kriston Csaba, Kriston Ádám, Polonkai Fanni, Papp Borisz, Papp György a 3. helyen végeztek. A 7-8 korcsoportból Munkácsi István, Leveleki Péter, Molnár Miklós, Haga Mária, Papp Dávid, Kemecsei Petra, Körösi Kristóf, Dankó János, Kovács Orsolya a 2. helyen végeztek. Felkészítő tanár Csukrán Zsoltné

2017.április 26-án Napkoron megrendezett atlétikai versenyen a II. korcsoportban a 3. helyet érték el: Takács Viktória, Dalanics Korina, Gyulai Lilla, Szabó Tiffani, Dankó Márta, Papp Nadin. A III. korcsoport lány tagjai: Barabás Dorina, Gulyás Luca, Mosolygó Eszter, Barabás Vivien, Gábor Eugénia, Tóth Angelika, a fiú tagjai: Barabás Patrik, Tószegi Sándor, Zámbó János, Szolnoki László, Pál Csaba, Kriston Csaba a 3. helyen végeztek. Felkészítő tanárok: Karnainé Suga Viktória, Kosztyu Gábor

 1. április 27-én a Napkoron megtartott atlétika több próbán Rákos Sándor egyéni összetettben az 1. helyen végzett. Felkészítő pedagógus: Karnainé Suga Viktória
 2. április 28-án a KOSZISZ Királyfalvi Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda megyei szavalóversenyén Gerliczki Dorina 5.a osztályos tanuló a 3. helyen végzett.
 3. május 11-én a Városi Környezetvédelmi vetélkedőn, amely a Református Általános Iskola szervezésében valósult meg,két csapat indult. A 2.helyen Székely Kamilla, Kovács Orsolya, Pásztor Ádám, Bodnár Júlia, az 5.helyen Munkácsi István, Dankó János, Orosz Ákos, Kristóf Balázs végeztek. Felkészítő tanár Bodnárné Nyíri Andrea
 4. május 27-én a Szent György kupán a lányok focicsapa-6-7-8 osztály- 3. helyezett, a fiúk focicsapa-7-8 osztály 1.helyezett, a 6. osztály 2. helyezett lett. A legjobb kapus Bogár István, a legjobb játékos és gólkirály érmet Kovács Krisztofer hozta el. Felkészítő pedagógus Karnainé Suga Viktória és Kosztyu Gábor.

 

 

Sportesemények

 • Szeptember 22-én került megrendezésre a városi futóverseny, ahol igen szép eredményeket értek el tanulóink.

5-6. korosztályos lányok közül Mosolygó Eszter 1. helyezést,

7-8. osztályos lányok közül Székely Kamilla a 2. helyezést,

7-8. osztályos fiúk közül Porcellán Gergő a 2. helyezést, Rákos Sándor a 3. helyezést, Kristóf Balázs a 4. helyezést, míg Kovács Krisztofer az 5. helyezést érte el. Felkészítők Karnainé Suga Viktória és Kosztyu Gábor

 • Iskolánkban már hagyománnyá vált az Oltalom- focikupa megrendezése, amelyre nagy izgalommal készültek a gyerekek. A szervezésben és felkészítésben részt vett Karnainé Suga Viktória és Kosztyu Gábor

Eredményeink a következők lettek:

5-6. korosztályban a 3. helyen végeztek a tanulóink.

5-8. korosztályos lányok 4. helyen zártak.

7-8. korosztályos fiúk pedig 3. helyen végeztek.

 • Október végén elkezdődtek a Bozsik- tornák is, amin 3 csapattal képviseljük iskolánkat.

Kosztyu Gábor vezetésével indult a 3-4. osztályos fiúk csapata,

Karnainé Suga Viktória vezetésével pedig az 5-8.osztályos lányok és a 7-8. osztályos fiúk csapata.

 • HAGIT november 18-án került megrendezésre, ahol számos versenyen részt vett intézményünk, köztük a több próba testnevelés versenyen is. Itt helyből távolugrással, kosárra dobással, 260 m-es futással, ingafutással, és medicinlabda dobással találkozhattak a gyerekek. A 4. helyen végeztek az összesítésben. Felkészítő Karnainé Suga Viktória
 • Mikulás- kupa a Vasvári tagintézmény Az 5-6. osztályos gyerekek kaptak meghívást, ahol a Kosztyu Gábor irányított csapat a 4. helyezést érte el nagy küzdelem árán.
 • Iskolánk is megrendezett egy mikulás- focikupát egy házi bajnokság keretein belül ahol a következők lettek az eredmények.
 1. hely: 7. a osztály
 2. hely: 8. osztály
 3. hely: 6. a osztály
 4. hely: 6. b osztály (szinte csak lányokból állt a csapat)

 

 • Tiszavasváriban került megrendezésre a Játékos sportverseny megyei döntője, ahol 15 alsós diákkal vettünk részt. Nagyon izgalmas délutánt követően a 2. helyen végeztek tanulóink és ezzel továbbjutottak az országos elődöntőre, amit február 27- ig kell lebonyolítani vagy Debrecenbe, vagy Hajdúböszörménybe. Felkészítő tanárok: Karnainé Suga Viktória, Kosztyu Gábor
 • Úszó diákolimpiai verseny volt Mátészalkán, ahol Papp Nadin és Gulyás Petra képviselte iskolánkat. Felkészítő Kosztyu Gábor

Gulyás Petra: 50 m gyorsúszás 8. hely, 50 m hátúszás 8. hely.

Papp Nadin: 50 m gyorsúszás 10 hely, 50 méter hátúszás 9. hely.

 • Folyamatosan küldtünk képeket a Kinder-sport versenyre, ahol végül is a 3. alkalommal sikerült nyerni néhány sporteszközt, mellyel sportszertárunkat gazdagíthattuk.
 • Bozsik-torna: Minden csapatunk jól teljesített az összes tornán. A 2 félévben 3 tornán vettünk részt. A csapatok minden tagja emlékérmet kapott. Az év legjobb játékosa a II. korcsoportos fiúknál Áncsán Gergő, a IV. korcsoportos lányoknál Széékely Kamilla, a IV. korcsoportos fiúknál Rákos Sándor lett.
 • Karcagon rendezték meg február 12-én a Játékos sportversenyt, ahol iskolánkat a 2-3-4. osztályos gyerekek képviselték. Túljutva a megyei versenyen, az 5. helyezést érték el.
 • Március 21-én Baktalórántházán a körzeti mezei futóversenyt, ahol csapatban és egyénileg is érmeket szereztünk. A II. korcsoport fiú csapata a 3. helyen, a lány csapata a 2. helyen,a III. korcsoport fiú és lány csapata a 3. helyen végzett. A IV.  korcsoportban egyéniben értek el szép eredményeket. A lányok közül Székely Kamilla 3. helyen, a fiúk közül Rákos Sándor a 4. helyen végzett.
 • Március 28-án volt a megyei mezei futóverseny, ahol Mosolygó Eszter a 7.helyen, Gyulai Lilla a 12. helyen végzett.
 • Diákolimpiai kiskörzeti döntőket rendeztek meg az USE pályán, ahol bár nem értünk el továbbjutó helyezést, de izgalmas tornán vettek részt a III., IV. korcsoportos fiúk és IV. korcsoportos lányok csapata.
 • Rázd fel magad nap volt városunkban április 21-én, ahol iskolánk részt vett az alsó és felső tagozatosok sorversenyén és úszóversenyén.Bár eredményt nem hirdettek, de kimagasló eredményt értek el.
 • Április 26-án volt a II. és III. korcsoportos lányok és fiúk többpóba atlétika versenye, míg április 27-én a IV. korcsoportos lányok és fiúk versenye. A II. korcsoportban a 3. helyet érték el: Takács Viktória, Dalanics Korina, Gyulai Lilla, Szabó Tiffani, Dankó Márta, Papp Nadin. A III. korcsoport lány tagjai: Barabás Dorina, Gulyás Luca, Mosolygó Eszter, Barabás Vivien, Gábor Eugénia, Tóth Angelika, a fiú tagjai: Barabás Patrik, Tószegi Sándor, Zámbó János, Szolnoki László, Pál Csaba, Kriston Csaba a 3. helyen végeztek. A IV. korcsoport egyéni összetett versenyében Rákos Sándor az 1. helyen végzett.
 • Május 27-én volt Hajdúdorogon a Szent György kupa, ahol az Oltalom Iskola kimagasló helyen végzett. 5-8. osztályos lányok csapata 3. helyezett, 6. osztályos fiúk csapata 2. helyezett, és a 7-8. osztályos fiúk csapata 1. helyezett lett. A 7-8. osztályos fiúknál Bogár István lett a legjobb kapus, Kovács Krisztofer pedig a legjobb játékos és gólkirály.
 • Június 10-én került megrendezésre a Máriapócsi-futózarándoklat, ahol tanulóink kiválóan helyt álltak.

 

 

 

Karnainé Suga Viktória

testnevelő tanár

Pin It on Pinterest