Kirándult az egész iskola

Az idei tanévben a már hagyományosnak mondható őszi kirándulásunkra október 20-án került sor, amikor az egész iskola felkerekedett és Budapestre utazott. Korán reggel indultunk vonattal Újfehértóról, s késő este értünk haza. Az utazás a vonaton nagyon jó hangulatban telt. A Nyugati pályaudvarra való érkezésünk után minden osztály elindult felfedezni Budapestet, minden csoport más-más útirányt választott.  Az alsó tagozatosok egy része (az 1-3. évfolyamosok) először a Kossuth térre ment, ahol megnézték kívülről a Parlament épületét, majd a Néprajzi Múzeum kiállításait csodálták meg. A felső tagozatosok még eljutottak a Szent István Bazilikába is, majd Ők is jártak a Kossuth téren, s a Múzeumban. Voltak, akik a Titanic kiállítást tekintették meg (4. b és a 8. a osztály).  A 4. a osztályos gyermekek pedig kísérő tanáraikkal Buda nevezetességeit csodálták meg: jártak a Budai Várban, a Halászbástyán és a Mátyás templomban is. Szép hosszú séta után az úti célunk a Fővárosi Nagycirkusznál fejeződött be, ahol egy fergeteges műsort láthattunk, melynek címe: a Ludas Matyi volt. A hazafelé vezető úton is tartott még a jó hangulat, voltak, akik énekeltek a vonaton, élményeiket cserélték ki, vagy éppen megpróbálták kicsit pihenni a nap fáradalmait.

Egy kis ízelítő a gyerekek jókedvéből:

Nekünk a budapesti kiránduláson a vonatozás és a trolizás tetszett a legjobban. A cirkuszban is nagyon jól éreztük magunkat, nagyon szép, érdekes előadást láttunk. Minden nagyon jó volt. (2. osztály)

Nekem a budapesti utazásban a vonatozás volt a legjobb. Sokat nevettünk, nagyon jó volt az út, és a cirkusz is. A cirkuszban rengeteg ember volt. Máskor is elmennék ide. (5. osztály)

Nekem a budapesti utazás nagyon tetszett. A legjobb a vonatozás volt, mert ott tudtunk beszélgetni és viccelődni. A cirkusz izgalmas és vicces volt. A cirkuszban a kötéltáncosok tetszettek a legjobban. A Néprajzi Múzeum érdekes volt és sok mindent láthattunk az osztállyal. Utána lementünk a Duna partra, érdekes volt a látvány. A Parlamentet megtekintettük kívülről, nagyon szép és nagy volt. Mire haza értünk, nagyon elfáradtunk. Nagyon szép Budapest, mindenkinek ajánlom.  (5. osztály)

Nekem az volt a legjobb a budapesti kiránduláson, hogy a vonaton voltunk, és játszottunk. Meg amikor a vonaton énekeltünk. A cirkuszban az tetszett, amikor az előadás alatt ettük a pop-cornt. Meg még sok minden, de szerintem a legjobb a sok közül a Cirkusz. Szerintem az volt a leges, leges, legfontosabb, hogy együtt lehettünk, és mindenki boldog volt. (5. osztály)

A budapesti kirándulásban nekem minden nagyon tetszett, de a legjobb a vonatozás volt, és hogy nem kellett pénteken iskolában menni. Nem voltunk iskolában, mégis sokat tanultunk. A vonatozásban az volt a legjobb, hogy sokat nevettünk, telefonoztunk, szórakoztunk. A cirkusz nagyon izgalmas volt. Elmentünk még a Néprajzi Múzeumba, a Dunánál is voltunk, meg még sok mindent láttunk. (5. osztály)

Pin It on Pinterest

Share This