Szent László Emlékév

 Iskolánk is bekapcsolódott a Szent László Emlékév alkalmából rendezett programsorozatba. Szent László királyunk szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából az egész iskola részvételével egy egész délutánt töltöttünk együtt intézményünkben. Október 26-án a gyerekek színvonalas programokban vehettek részt. Előzetes felkészülés során megismerkedtek László királyunk életével, a róla szóló legendák feldolgozása alapján készítették el a különböző technikákkal rajzaikat. Albumokat állítottak össze, melyek kikerültek az iskola folyosóira, hogy minden gyerek nézegethesse, s tanulhasson belőle, továbbá a totót ki tudja tölteni. Gizike tanár néni PPT-jének segítségével megismerkedtek még jobban a gyermekek Szent László királyunk életének történetével.

A rajzpályázat díjazottjainak eredményhirdetése után következett a népi játékok bemutatása, melyeket a gyerekek nagy élvezettel próbáltak ki az iskola udvarán.

Programunk a Katolikus Pedagógiai Hetek keretében valósult meg a Nyíregyházi Egyházmegye anyagi támogatásával, melyet ezúton hálásan köszönünk a gyerekek nevében is.

Pin It on Pinterest

Share This