Táborzáró gondolatok

Nagy örömünkre ebben az évben is sikeresen pályáztak tanáraink az Erzsébet Program napközis táborára. Az alsó tagozat évfolyamairól jelentkeztek a táborlakók, így már a gyakorlott táborozók nagyon jól ismerték egymást. A Puff nevű közösségépítő – és ismerkedő játékkal megismerkedtünk iskolánk legfiatalabb tanulóival, az elsősökkel. Majd építőkockákból közös játszóteret és tornatermet építettünk, megvalósítva vágyainkat, hogy milyen tornatermet szeretnénk ősszel birtokba venni. Iskolánkban ugyanis építkezés, bővítés folyik, ezért új táborhelyszínt választottak táborvezetőink. Minden gyerek megkapta logós világoskék pólóját, melyet büszkén viseltünk, jelezve ezzel is összetartozásunkat, egységességünket. Nagy élvezettel játszottuk a Ház-Lakó-Tornádó, Sárkány- Királylány- Lovag játékokat, igyekeztünk helyt állni a sorversenyek feladatain. Kézműves foglalkozás keretein belül megismerkedtünk a decoupage (szalvéta) technika fortélyaival, ajándékdobozt, ékszerdobozt díszítettünk, melyben féltett kincseinket őrizhetjük. Majd fakanálból színpompás virágot készítettünk. Megtanultuk a ragasztópisztoly helyes használatát, vigyázva magunk és társaink testi épségére. Délutáni sétánk a Maga-Plus Kft. helyi édesség üzemébe vezetett, ahol megnézhettük a 100 %-ban természetes alapanyagokból készült kedvenc „kukink” gyártásának folyamatát és megkóstoltuk a frissen készült ropogtatni valókat. Természetesen az idén is ajándékot, sós burgonyaszirmot és vegyes ízesítésű édes kukit kapott minden gyermek. Köszönjük Nekik a szíves vendéglátást!
Másnap Egerbe utaztunk. Megnéztük a történelmi vár kiállításait, felújított részeit. A Bazilikában énekeltünk, csendesen imádkoztunk, gyertyát gyújtottunk szeretteinkért. Városnéző kisvonattal a Szépasszonyvölgyig utaztunk, közben megismerkedtünk a város nevezetességeivel.
Szerdán sportnapot tartottunk. Városunk Sportcsarnokában bowlingozva igyekeztünk minél több pontot gyűjtve legyőzni egymást. A medencékben érdekes és vicces játékos feladatokat kaptunk.
Csütörtökön a Kari- Süti üzemébe látogattunk, ahol laktóz és gluténmentes sütemények sütésében segítettünk. Kóstolás után a Kisrétre sétáltunk, ahol lemozoghattuk a sok finom süti után felhalmozott kalóriákat. Focibajnokságot tartottunk, tollasoztunk, szivacslabdáztunk. Meglepetésként vízipisztoly partyt szerveztek tanáraink. Nagyon klassz társasokkal játszhattunk: Brain – Box, Magyar Népmesék, Kresz, Uno kártya.
Pénteken a helyi múzeumban tárlatvezetésen, múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt, nemez labdát készítettünk. Az elkészült munkadarabokat szívesen őrizzük és játszunk vele! A könyvtár dolgozói érdekes feladatokat állítottak össze számunkra. A császár új ruhája című mesét papírszínház segítségével megnéztük és meghallgattuk, majd ezzel kapcsolatos játékos feladatokat kaptunk. Majd könyvjelzőket készítettünk hajtogatással és spatulából.
Hálásan köszönjük ezt a felejthetetlen, élményekben és programokban gazdag, szép hetet! Reméljük, hogy a következő évben tanáraink ismét sikeresen pályáznak és részt vehetünk az újabb Erzsébet napközis tábor programjain!
Köszönjük a lehetőséget: a Táborlakók!

Pin It on Pinterest

Share This