A 2019. évi Fenntarthatósági Témahét 2019. március 18–22. között került megrendezésre.

Az iskolánkban 3 tevékenység köré csoportosítottuk a témahetet.

  1. A víz. Fejér Tiborné Ildikó néni a védő nő is segítségünkre volt. Két tanítási órán is foglalkoztunk a vízzel. Az óra első részében a 7. évfolyamos gyerekek mutatták be plakátjaikat. A víz mint élettér, A szennyvíz tisztítása, és A vizek körforgása címmel. A védő nénink ezután a víz élettani, egészségre gyakorolt hatásáról beszélt. Az óra végén pedig megízleltettük a gyerekekkel a Salvus vizet, szénsavas, sós és cukros vizet.

 

  1. Magból növény. A 6. évfolyamos gyerekekkel mindkét osztályban magvakat ültettünk. Kis csoportokat, párokat alakítottunk és cserepekbe különféle virág és fűszernövény magok kerültek. A gyerekek ezt locsolgatják és egy hét elteltével már a kibújó szikleveleket számolják. A kikelt palántákat pedig majd kiültetjük az iskola udvarára.

 

  1. A fenntartható közlekedés jegyében a biciklizéshez kapcsolódóan részt vettünk a városi kerékpáros vetélkedőn. Városunk minden iskolájából csapatok alakultak és az Erkel Ferenc Tagintézmény szervezésében meghirdetett versenyen kerékpárra pattantak. A közlekedési szabályok ismerete és betartása is fontos volt, ezért elméleti, kresz- kérdések is szerepeltek egy feladatlapon. Két korcsoportban mérték össze erőiket a tanulók. 5-6. oszt 2 hely 10 fő és a 7-8 korcsoport 3 hely szintén 10 fővel. Az elméleti versenyen a legjobb eredményt érték el diákjaink.

Képtalálat a következőre: „fenntarthatóság témahét logó”

Pin It on Pinterest

Share This