A biztonságos internethasználat

A mai világban sajnos sok gyermek a személyes kapcsolattartás helyett inkább választja a kényelmesebb, de személytelenebb kommunikációs forrásokat, melyek nagy része hivatalosan 13 éves kortól lenne csak önállóan használható.

  1. szeptember 4-én iskolánk rendszergazdája, Kiss Gergő tartott előadást negyedik osztályos tanulóink számára az internethasználat veszélyeiről, valamint az internet biztonságos használatáról. Többek között felhívta tanulóink figyelmét, hogy jól gondolják meg milyen tartalmú bejegyzéseket, képeket osztanak meg, olvassák el az alul található apró betűs részeket is!

Ne engedjék az ismeretleneket bizalmukba férkőzni, ne adjanak meg bizalmas információkat!

Ne tegyenek a neten sem semmi olyat, amit a való életben sem tennének meg!

Ne adjanak okot a félreértésre, s gondoljanak bele, hogy fordított helyzetben ők mit tennének, hogy esne nekik, ha bárki kellemetlenséget okozna egy kép, egy bejegyzés feltöltésével!

Kérte a gyermekeket, hogy ne féljenek segítséget kérni szüleiktől, családtagjaiktól, tanáraiktól, ha bajba kerülnének. Minél hamarabb tudassák a környezetükben élőkkel, ha valami fenyegető levelet, üzenetet kapnak.

Beszélt még diákjainknak a megfelelő idejű netezésről, mert ha nem figyelünk oda sajnos rövid időn belül káros szenvedéllyé, függőség kialakulásához vezethet.

Köszönjük szépen a hasznos tanácsokat, a tanulságos kisfilmeket, melyek mesébe foglalva, a gyermek nyelvére lefordítva hívják fel a figyelmet a biztonságos internet használatra:

                                                                                                           a 4. osztály tanulói,

                                                                                                       Kriszti és Ági tanító néni

Pin It on Pinterest

Share This