OLTALOM HÉT
1.nap

 

Intézményünk névadójának ünnepe alkalmából (Szűz Mária oltalma) programsorozatot indítottunk 2019. szeptember 30 – október 04. között tanulóink számára.

„A vers az, amit mondani kell” kezdeményezésünkre a hétfői nap délutánján felső tagozatos diákjaink kápráztathatták el a zsűri tagjait és a közönséget szavalataikkal. A csodálatos előadások után megszülettek az eredmények:

5-6. évfolyam:

I.helyezett  Petrus Eszter (5.o.) / Aranyosi Ervin: Hogyan születnek a  nagymamák?

II.helyezett  Hanzséros Heléna Anna (6.a) / Gulyás Pál: Apám

III.helyezett  Anducska Nimród (6.a) / Kányádi Sándor: Valaki jár a fák hegyén

7-8. évfolyam:

I.helyezett  Veres Boglár (7.a) / Takács Ákos: Jövőkép

II.helyezett  Sitku Csenge Kamilla (8.b) / Bódás János: A szeretetről

III.helyezett  Gábor Eugénia Katalin (8.a) / Kosztolányi Dezső: Azon az éjjel

Versmondóink után az alsó tagozatos mesemondóké volt a főszerep. Mesemondó délutánunkon négy tanítónk hét diákja – Szabó Viktor, Kristóf Kinga, Karnai Zsombor Zsolt, Barna Véda, Czira Elizabet, Mikó Viktória, Boros Csaba – varázsolta a mesék birodalmát iskolánk aulájába társaik és az érdeklődők számára. Nagy örömmel  hallgattuk a legkisebbek odaadó, őszinte előadásában megelevenedő tanulságos és sokszor vicces történeteket Benedek Elek születésnapján, a Magyar Népmese Napján.

Mindeközben komplex tanulmányi versenyen mérhették össze tudásukat a felsős évfolyamok 4 fős csapatai hittan, magyar, természetismeret és matematika tantárgyakból. A verseny célja  az élményalapú közösségépítés volt, így minden csapatot nyertesnek hirdethettünk ki.

Köszönjük tanulóink lelkes részvételét és felkészítő pedagógusaink fáradhatatlan munkáját!

Pin It on Pinterest

Share This