OLTALOM HÉT

5.nap

Október 4-én 11 órától a Zene világnapja alkalmából megrendezett hangversenyen vehettünk részt.

A Zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október elsején. Ez alkalomból rendezett koncerten iskolánk Művészeti Iskolás tanulói és egy téglási vendég fellépő (Sigér Vivien) mutatta be nekünk és népszerűsítette a hangszeres zenélést.

Egy közös éneklés után hegedűn, gordonkán, gitáron, zongorán, fuvolán és trombitán hangzottak el a zeneművek.

Fellépők: Veres Koppány 3.o. (hegedű), Bige Fanni 5.o. (gordonka), Mikle Antal 5.o. (trombita), Petrus Eszter 5.o. (fuvola), Mitró Zita 6.a (zongora), Tóth Viktória 6.a (zongora), Zámbó Miklós 6.a (zongora), Gulyás Petra 6.b (fuvola), Magdus Gréta 6.b (fuvola) Kozma Zsanett 7.a (zongora), Veres Boglár 7.a (zongora)

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Zeneiskola valamennyi tanárának a felkészítést, és ezt a szép hangversenyt.

Iskolánk igazgatónője Pallai Ágnes, Kodály Zoltán szavaival zárta a rendezvényt:

„Zene nélkül is lehet élni, de nem érdemes!”

 

Ezt az idézetet akár a sport nyelvére is lefordíthatnánk, hiszen a test, a lélek és a szellem harmóniája adja a boldogságot. A hét elején a szellemi és lelki energiákat igyekeztünk mozgósítani, úgy illett, hogy a hét zárásaként a testet erősítsük meg. Gyermekeinknek igazán nagy a mozgásigénye, szeretnek csapatban, közösen játszani, ezért a délután során az alsós osztályokból kialakított vegyes csapatok küzdhettek meg egymással a sorversenyeken, majd később a felsősök is. A képek önmagukért beszélnek. Egy igazán tartalmas hetet tudhatunk magunk mögött, s ezúton szeretnénk megköszönni minden kedves diákunknak, kollégánknak, vezetőinknek, az Újfehértó „Istenszülő Oltalma” Gyermekekért Egyesületnek a részvételt, támogatást és türelmet.

 

Nagyné Bacsó Judit, Bassa-Simon Anikó, Petrusné Gergely Éva, Karnainé Suga Viktória

Pin It on Pinterest

Share This