Egyházmegyei döntők

Az Oltalom Iskola gyermekei ismét öregbítették iskolájuk hírnevét, s nagyon nagy örömöt szereztek sok-sok embernek.

2020. március 6-án rendezték meg Nyíregyházán a Szent Atanáz Hittudományi Főiskolán a Nyíregyházi Egyházmegye hittanversenyét a felső tagozatos gyerekek részére. Az egyházmegyei döntőben az egyházi iskolások versenyében az 5-6. osztályosok kategóriájában iskolánk csapata az 1. helyet szerezte meg, s tovább jutottak az országos döntőbe, Máriapócsra. A győztes csapat tagjai: Koltai Zorka, Tóth Viktória és Zámbó Miklós. Felkészítő tanáruk: Tóth Jánosné.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk nekik az országos döntőben is!

Ugyanezen a napon tartották Nyíregyházán, a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában a liturgikus énekverseny egyházmegyei döntőjét is. Intézményünket több gyermek is képviselte igen szép eredménnyel.

Az I. korcsoportban a Kristóf Kinga, Csonka Boglárka és Lelesz Boglárka alkotta „Mosolygó Angyalok” csoport a nagyon értékes 1. helyet szerezte meg, s bejutottak Máriapócsra, az országos döntőbe. Felkészítőjük: Káposznyákné Papp Ibolya.

A III. korcsoportban, a felső tagozatosok (5-8.osztályosok) kategóriájában, a 7. osztályos gyermekeink: Farkas Sára, Palotás Lili, Szabó Tifani, Schiff Eszter, Szabó Luca alkotta „Napsugár” csoport az igen értékes 2. helyet szerezte meg, s bejutottak Máriapócsra, az országos döntőbe. Felkészítőjük: Petrusné Gergely Éva.

Dicséret illeti a Csillagocskák csoport tagjait is: Barna Véda, Kolozsi Petra, Sándor Mercédesz, Sárosi Dorottya, Suga Ildikó 2. osztályos tanulókat, valamint az egyéni versenyben induló Kristóf Kinga 2. a osztályos és Szűcs Ildikó 6. a osztályos tanulót, akik nagyon szépen énekeltek.

Gratulálunk valamennyi résztvevőnek, s köszönjük a felkészítő tanárok munkáját, valamint a szülők segítségét, akik bevitték a gyerekeket a versenyekre. Isten áldása kísérjen minden segítőt és közreműködőt!

                                                                                           Pallai Ágnes

Pin It on Pinterest

Share This