Őszi múzeumpedagógiai foglalkozás

Az ősz a betakarítás, a szüretelés ideje.
A 3.a osztályos gyerekek a szép időt kihasználva az évszak gyümölcseit, zöldségeit
kóstolhatták meg, a szabadban megtartott múzeumpedagógiai foglalkozáson.
Megfigyelhették, hogyan készül a paradicsom ital, majd megízlelték a fűszerekkel ízesített
zamatos nedűt.
Megismerhették a régen használt eszközöket, tárgyakat: dagasztóteknőt, szakajtót,
vászonkendőt, sütőlapátot.
Végigkövethették a kenyérsütés folyamatát, azt, hogy hogyan kerül a mezőről az asztalunkra
„mindennapi kenyerünk”.
A foglalkozás végén sólisztből a gyerekek elkészítették saját kis pogácsájukat, melyet
mindenki nagy örömmel vitt haza.

Káposznyákné Papp Ibolya
tanító

Pin It on Pinterest

Share This