Környezetismeret órán a „Kenyérkészítés régen és ma” témájával foglalkoztunk. A gyerekek megismerkedtek a különféle gabonákkal, lisztfajtákkal, kovászt is készítettek.
A Zajti Ferenc Kulturális Központban Zsuzsa néni a „ Kőleves” című mesével várt bennünket, aztán a régi idők kenyérsütéshez használt eszközeit nézhettük meg közelebbről. Ezután jött az igazán izgalmas tevékenység: a dagasztás. Mindenki kipróbálhatta, kezeink által formálódott a tészta. Az iskolában kelesztettük, majd kisütöttük. Jó étvággyal fogyasztottuk el az ízletes házi készítésű kenyerünket.
Reméljük, hogy ez a nap rávilágított arra, hogy a kenyeret meg kell becsülni, mert hosszú idő telik el, míg a gabonaföldről az asztalunkra kerül.
Szilassyné Mészáros Mária tanító

Pin It on Pinterest

Share This