Iskolánk tanulói évek óta aktívan bekapcsolódnak a liturgikusének-versenybe. Idén a II. korcsoportban indult három csapatunk: a 4.a osztályból a „Mosolygó Angyalok”, a 3. osztályból az „Éneklő Csillagok” és az „Oltalom Virágszálai”. Egyéni induló a 7. osztályos Hliva Ramóna volt. Felkészítője: Pásztor Richárd.

A járványhelyzetre való tekintettel a Nyíregyházi Egyházmegye fordulóján online lehetett részt venni. A zsűri figyelt a pontos szövegtudásra, a tiszta éneklésre, a parlando előadásra.

Nagy örömünkre az országos döntőbe továbbjutó három csoport közül kettő a mi iskolánk tanulóiból került ki. Első helyen végzett a 4.a „Mosolygó Angyalok”elnevezésű triója. Tagjai: Balogh Nikoletta, Kristóf Kinga és Lelesz Boglárka. Felkészítőjük: Káposznyákné Papp Ibolya.

Második helyezett lett a 3. osztályos „Éneklő csillagok” csapata. Tagjai: Kása Liliána, Komjáthy Rozi, Kovács Regina, Rácz Patrícia, Cserkuti Patrik és Szabó Sándor. Felkészítőjük: Szilassyné Mészáros Mária.

Az „ Oltalom Virágszálai” énekesei: Gábor Vanda, Hosszú Angelika Rebeka, Szücs Csenge és Venyigei Dóra. Felkészítőjük: Szilassyné Mészáros Mária

Minden versenyző ajándékot kapott, amelyeket a Nyíregyházi Egyházmegye képviselői, Papp Valéria és Pallai Ágnes adtak át a gyerekeknek. A döntő március 31-én lesz megrendezve Máriapócson, ahol a legjobbak mérik össze tehetségüket. Gratulálunk minden énekesnek, a továbbjutóknak sikeres megmérettetést kívánunk!

Szilassyné Mészáros Mária tanító

Pin It on Pinterest

Share This