2022. április 8–án a római katolikus egyház által szervezett keresztúton vehettek részt iskolánk pedagógusai és tanulói. Mindenki számára megrázó, de egyben felemelő élményt jelentett, ahogy a római katolikus templom kertjéből indulva stációnként Krisztus szenvedésének állomásait idéztük fel és imádkoztuk végig.

Hívek, pedagógusok, fiatalok, apró emberkék, idősek és még idősebbek is részesültek a közös imádság erejének megmérhetetlen lelki ajándékaiban. Mindenki a maga hitével és imádságos lelkületével próbált becsatlakozni: mondani, ismételni, gagyogni a nagy- és déd-szüleinktől tanult ősi imádságokat. A tizennegyedik stáció a városi ravatalozó előtt fejeződött be. Ennél az stációnál a hosszú út végeztével Kocsis Antal parókus atya rövid gondolataiban reflektált az előttünk álló nagyhét és a kereszthordozás értékeinek fontosságáról.

Arról az Istentől kapott ajándékokkal és olykor néha még keresztekkel teli életről, melyet nekünk, a mai fiataloknak vagy épp a “régen fiataloknak”, most a mindennapjainkban kell átélnünk és jobban átértékelnünk. Áldott, imádságos készülettel indulunk újra útnak, a nagyhét megrázó, de egyben a FELTÁMADT KRISZTUS reményét sugárzó Húsvéti ünnepünknek.

Pin It on Pinterest

Share This