A Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mesemondó versenyt hirdetett alsó tagozatos tanulók számára.

Április 27-én hat kisdiákkal utaztunk Máriapócsra, ahol az iskola citera együttesének műsorával fogadták a versenyző gyerekeket és a kísérő pedagógusokat.

Orosz Istvánné intézményvezető köszöntője, majd Mosolygó Tamás iskolalelkész buzdító szavai és imádsága után évfolyamonként elkezdődött a megmérettetés.

Míg a zsűri meghozta döntését, addig a résztvevők átvonultak a kegytemplomba, ahol Pindzsu István atya részletesen bemutatta Magyarország híres Mária-búcsújáró kegyhelyét.

Büszkeséggel és nagy örömmel tértünk haza, mert gyermekeink újra kiváló eredményeket értek el.

A 2. évfolyamon Istenes Péter, a 2. a osztály tanulója 2. helyezést ért el, míg Kecskeméti Róbert 2.b osztályos tanuló emléklapban részesült.

A 3. évfolyamon a zsűri Rácz Patríciát 3. helyezéssel díjazta, Cserkuti Patrik mesemondását különdíjjal jutalmazta.

A 4. évfolyamosok között Kristóf Kinga produkcióját 2. hellyel, míg Szabó Viktor előadását különdíjjal ismerte el a zsűri.

Szívből gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanítóiknak:

Patainé Kósza Krisztinának, Szabóné Kemény Krisztinának, Dr. Szilassyné Mészáros Máriának és Káposznyákné Papp Ibolyának.

Pin It on Pinterest

Share This