„Messzi évekre visszanézni,
és számbavenni ezer áldást,
erőt, kegyelmet, megbocsátást:
csodákra emlékezni jó!

Hallelujás hálaadással
leborulni egy határkőre,
s elindulni hittel előre,
amerre hív az égi szó.”

/ Túrmezei Erzsébet- Csodákra emlékezni jó- részlet/

Nagy ünnep volt az Újfehértói Görögkatolikus Parókia és az Istenszülő Oltalmáról elnevezett Intézményrendszer életében. Dr. Sivadó Csaba parókus-lelki igazgató az egyházi újév másodnapján szeptember 2-án ünnepelte pappá szentelésének 25. évfordulóját. Az ünnepségen az intézmények nevében Cserbán József igazgató köszöntötte Csaba atyát:

„Kedves Csaba Atya!

Szeretettel köszöntelek papszentelésed 25. évfordulója alkalmából az Oltalom intézmény valamennyi dolgozója nevében! Egész életedet a kitartás, a szeretet, a mások iránti szolgálat és az egyház iránti elhivatottság jellemezte.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy hitében erős, emberségében példamutató lelki vezetővel, veled dolgozhatunk. Nehézségeinkben támogatást és vígaszt, munkánkhoz motivációt és inspirációt kapunk tőled. Szeretnénk, hogy támogatásoddal még hosszú éveken át, közösen és örömmel dolgozhassunk a gyermekek oktatása és nevelése területén.

Ha pedig jelentős mérföldköveknél megállva majd értékeljük közös munkánkat, mondhassuk el, hogy sikeresek voltunk, ez igazán szép munka volt! Mindezekhez isten áldását kérjük rád és családod minden tagjára, kívánunk sok erőt és egészséget az elkövetkező időszak kihívásaihoz!”

Csaba atya 2023. július 1-től tölti be az intézményünk lelki igazgatói szolgálatát. Ezúton is Istenünk bőséges áldását kérjük most kezdődő szolgálatára és tartsa meg őt nekünk még számos éven át.

Pin It on Pinterest

Share This