Az Oltalom Iskola diákönkormányzata nagy tervekkel kezdte meg működését ebben a tanévben is. Fontos célokat és feladatokat fogalmaztak meg maguknak a diákok:

– Frissítették az aulában található faliújságot, hogy a szünetben olvasni vágyó gyerekek az aktuális egyházi, világi ünnepekről és jeles napokról szerezzenek új ismereteket.

– A megalakulást követően serényen szervezték szeptember közepén a papírgyűjtést, hiszen az Oltalomban nagy hangsúlyt fektetünk a környezettudatos nevelésre. A tagok plakáttal is mozgósították diáktársaikat, hogy becsülettel és szorgalmas munkával közösen tegyenek a környezetvédelem ügyéért.

– Megszépült stúdióban kezdte meg újra adását a sulirádió csapata is.

– A véleményláda is szerepet kapott már tanév elején. A DÖK vezetősége kíváncsian gyűjtötte össze az írásban feltett kérdésekre beérkezett válaszokat, véleményeket tanáraiktól és diáktársaiktól.

– A hónap zárásaként csapatépítő foglalkozáson vettek részt az osztályok képviselői Lipták-Salánki Dóra vezetésével.

A vidám és színes feladatok az ismerkedést, az egymásra figyelést és a közös gondolkodást helyezték előtérbe. Észre sem vették a nebulók, de a játékok során egyre nyitottabbakká váltak. A közös feladatmegoldások, élmények észrevétlenül alakították a Diákönkormányzat közösségét.

– Ennyi munka után jött a megérdemelt jutalom is. Az iskolaév első hónapját közös nasizással zártuk. Finom sültkrumplit és palacsintát ehettek, majd szörpöt ittak tanulóink.

Hálásan köszönöm minden gyerek munkáját, a szülők segítségét, munkatársaim és az iskolavezetés támogatását is.

Sok közös élményt kívánok!

Balogh Antalnné

DÖK segítő pedagógus

Pin It on Pinterest

Share This