Őszi múzeumpedagógiai foglalkozás

Az ősz a betakarítás, a szüretelés ideje.
A 3.a osztályos gyerekek a szép időt kihasználva az évszak gyümölcseit, zöldségeit
kóstolhatták meg, a szabadban megtartott múzeumpedagógiai foglalkozáson.
Megfigyelhették, hogyan készül a paradicsom ital, majd megízlelték a fűszerekkel ízesített
zamatos nedűt.
Megismerhették a régen használt eszközöket, tárgyakat: dagasztóteknőt, szakajtót,
vászonkendőt, sütőlapátot.
Végigkövethették a kenyérsütés folyamatát, azt, hogy hogyan kerül a mezőről az asztalunkra
„mindennapi kenyerünk”.
A foglalkozás végén sólisztből a gyerekek elkészítették saját kis pogácsájukat, melyet
mindenki nagy örömmel vitt haza.

Káposznyákné Papp Ibolya
tanító

Pin It on Pinterest

Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola
Nyíregyházi Egyházmegye
Share This