Csodaszarvas Napközis tábor 1. nap

Csodaszarvas tábor az Oltalom Iskolában
Az idei tanév végén – 2018 és 2019 után – már harmadik alkalommal táborozhatnak jelentkező diákjaink a Csodaszarvas táborban teljesen ingyenesen. A kéthetes turnus első felében 94 gyermek napközis és 31 tanuló pedig bentlakásos közösségi alkalmakon vehetett részt intézményünkben, valamint Sátoraljaújhelyen 11 táborvezető pedagógusunk segítségével. A projekt célja, hogy élménypedagógiai módszerekkel elérjük, a tanulás valódi közösségi élménnyé váljon a gyermekek számára.
Az első héten 5 csoport tölthette hasznosan az idejét Nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás, Életvezetés, családi életre nevelés, közösségi szerepvállalás, Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés, Idegennyelv és Művészeti nevelés témamodulok tartalmas programjain. A diákoknak lehetőségük nyílt egy a tartalomhoz illeszkedő kiránduláson is részt venni, így megcsodálhatták a sárospataki Rákóczi-várat, a Zemplén Kalandpark alsó állomásán kipróbálhatták a bob pályát. Az újfehértói Fedeles Lovardában pedig megismerkedhettek a lóápolás rejtelmeivel, a ló szerszámozásával és a vezetőszáron oktató felügyeletével lovagolhattak is. Különleges állatokat szemlélhettek meg a Debreceni Állatkertben, művészetpedagógiai foglalkozáson vehettek részt a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központban, valamint felfedezhették a mindennapi élet csodáit az Agóra Tudományos Élményközpontban. A nagy hőségben igyekeztünk strandolással, vízipisztoly csatákkal, és Dr. Hosszú József polgármester úr jóvoltából habpartyval hűsíteni a gyermekeket iskolánk udvarán.
Reméljük, ezzel a 2 héttel valóban élményekkel gazdagíthatjuk tanulóinkat, és ugyanakkor segítünk a szülőknek a gyermekfelügyelet ellátásában is. Köszönjük a szülők bizalmát, hogy gyermekeiket ismét ránk bízták, valamint fenntartónk, a Nyíregyházi Egyházmegye anyagi támogatását.
A kéthetes tábor az EFOP-3.3.5-19-2020-00022 – „Csodaszarvas az Iskolai Közösségi Program megvalósítása a Nyíregyházi Egyházmegye oktatási intézményeiben 2021 – ben” című projekt keretében valósul meg.
Nagyé Bacsó Judit
a táboroztató pedagógusok nevében

 

 

Pin It on Pinterest

Share This