Idén tavasszal az előző évhez hasonlóan a Zajti Ferenc Kulturális Intézmény várostörténeti vetélkedőt hirdetett „Őseink üzenete” címmel a település 5. osztályos tanulói számára. Iskolánk két csoporttal is jelentkezett a megmérettetésre.

5. a osztályos tanulóink a verseny 3. helyezettjeként a Sóstói Múzeumfaluba kaptak belépőjegyet, ahol a csodálatos épített és tárgyi örökségünket szemlélve feleleveníthették a hon- és népismereti órákon tanult ismereteiket. Részt vehettek egy „időutazáson” is egy ingyenes múzeumpedagógiai foglalkozás keretében, amikor a XX. század fordulóján élő gyerekek iskolai életébe csöppenhettek bele, megtapasztalva a nem mindennapi körülményeket, összehasonlítva a ma gyermekének életével.

5. b osztályosaink a debreceni Agóra Tudományos Élményközpontba utazhattak el a 2. díj elnyerésével. Ők az ajtónkon kopogtató jövőbe pillanthattak bele a Humanoid robotok előadásán a bonyolult felépítésű eszközök fejlődését végigkövetve, valamint a nyári csillagképekről és az aktuális égi jelenségekről hallhattak különleges információkat az Agóra csillagászától. A két előadás között az épület alsó szintjén lévő hatalmas játszótéren érdekes interaktív játékokat próbálhattak ki diákjaink.

Hálásan köszönjük a verseny szervezőinek a fantasztikus lehetőséget, Tóth Zsuzsanna muzeológusnak a tanév során nyújtott támogatását, és tanulóinknak a lelkes felkészülést.

Pin It on Pinterest

Share This